Politika Zasebnosti

Posodobljeno: 21. maj 2020

Hvala, da ste se odločili biti del skupnosti Amicasa Solution doo. Zavzemamo se za varovanje vaših osebnih podatkov in vaše zasebnosti. Če imate glede naših določb ali našega ravnanja v zvezi z varovanjem vaših osebnih podatkov kakršna koli vprašanja ali pomisleke, se prosim obrnite na support@almondo.com. 

Z uporabo naše mobilne aplikacije in naših uslug z nami delite svoje osebne podatke. Vašo zasebnost jemljemo zelo resno. S to politiko zasebnosti bi vam radi razložili katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo ter kakšne pravice vam pri tem pripadajo. Vzemite si dovolj časa, da preberete to politiko, saj je zelo pomembna. Če vsebuje kakršne koli določbe, s katerimi se ne strinjate, vas naprošamo, da prekinete z uporabo naših aplikacij in uslug.

Ta politika velja za vse podatke, ki jih zbiramo preko naših aplikacij in/ali z njimi povezane usluge (prodaja, trženje ali dogodki). 

Prosimo vas, da skrbno preberete to politiko in se na podlagi te odločite, če nam želite posredovati vaše podatke ali ne. 

KAZALO

1. KATERE PODATKE HRANIMO?

2. KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE?

3. ALI BODO VAŠI PODATKI S KOM DELJENI?

4. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

5. KAKO POSKRBIMO, DA VAŠI PODATKI OSTANEJO VARNI?

6. ALI ZBIRAMO PODATKE MLADOLETNIH OSEB?

7. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE GLEDE OBDELAVE PODATKOV?

8. ZLORABA PODATKOV

9. NADZORNI ELEMENTI ZA FUNKCIJE, KATERIM NE SLEDIMO

10. ALI IMAJO PREBIVALCI KALIFORNIJE POSEBNE OSEBNOSTNE PRAVICE?

11. ALI BOMO TO POLITIKO POSODABLJALI?

12. KAKO LAHKO STOPITE Z NAMI V STIK, ČE IMATE VPRAŠANJA GLEDE TE POLITIKE?

1. KATERE PODATKE HRANIMO?

Osebne podatke, ki nam jih zaupate. Na kratko povedano: Zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete in sicer tiste, ki nam jih prostovoljno zaupate, ko se registrirate na aplikacijah, izrazite zanimanje za prejemanje obvestil o naših proizvodih, ko se poslužujete aktivnosti v aplikacijah ali na kakšen drug način stopite v stik z nami. 

Osebni podatki, ki jih hranimo, so odvisni od konteksta vaših interakcij z nami ter od aplikacij, vaših odločitev in proizvodov oz. funkcij, ki jih uporabljate. Osebni podatki, ki jih zbiramo, lahko zajemajo sledeče:

Javno dostopni osebni podatki. Zbiramo ime, dekliški priimek, priimek ter vzdevke; trenutni in prejšnji naslov; telefonske številke; elektronske naslove; spol; datum rojstva; izobrazbo; državljanstvo; poklic; delovno razmerje in podobne podatke. 

Vsi osebni podatki, ki nam jih zaupate, morajo biti resnični, kompletni in pravilni. O morebitnih spremembah navedenih podatkov nas morate obvestiti. 

Podatki se hranijo samodejno

Nekateri podatki, kot npr. IP naslov in/ali lastnosti brskalnika ter naprave, se ob uporabi naših aplikacij hranijo samodejno. Določene podatke hranimo samodejno in sicer, ko uporabljate ali obiskujete naše aplikacije in ko po njih navigirate. Ti podatki ne vključujejo vaše specifične identitete (kot npr. vaše ime ali vaše kontaktne podatke), lahko pa vključujejo informacije o napravi in uporabi, kot so npr. vaš IP naslov, lastnosti brskalnika in naprave, operacijski sistem, jezikovne nastavitve, referenčni URL-ji, ime naprave, država, lokacija, informacije o tem, kako in kdaj uporabljate naše aplikacije ter druge tehnične informacije. Te informacije se v prvi vrsti uporabljajo za vzdrževanje varnosti in delovanja naših aplikacij, kakor tudi za interne analize in poročila. 

Spletni identifikator. Zbiramo podatke od naprave in podobne podatke. 

Informacije, ki jih zbiramo preko naših aplikacij: Informacije lahko zbiramo preko vaše mobilne naprave in potisnih (push) obvestil, ko uporabljate naše aplikacije. 

Če uporabljate naše aplikacije, lahko morebiti zbiramo tudi naslednje podatke:

Dostop do mobilnih naprav. Morda bomo preko vaše mobilne naprave zahtevali dostop ali dovoljenje do določenih funkcij vključno z kamero, shrambo, spominom in drugih funkcij vaše mobilne naprave. Če želite spremeniti naš dostop ali naše pravice, lahko to storite pod zavihkom »Nastavitve« v vaši napravi.

Podatki mobilnih naprav. Samodejno se bodo morda hranili tudi podatki o vaši mobilni napravi (kot npr. ID vaše mobilne naprave, model in proizvajalec), operacijski sistem, informacije o verzijah ter IP naslov.  

Obvestila. Lahko vas zaprosimo, da dovolite pošiljanje potisnih obvestil, ki se nanašajo na vaš uporabniški račun ali na mobilno aplikacijo. Če želite tovrstna obvestila deaktivirati, lahko to storite v nastavitvah v vaši napravi. 

2. KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke uporabljamo v namene, ki temeljijo na zakonitih poslovnih interesih, izvajanju naše pogodbe z vami ter skladnosti z našimi zakonskimi obveznostmi in/ali vašim soglasjem.

Osebne podatke, ki jih zbiramo preko aplikacij, zbiramo za različne poslovne namene, ki so opisani spodaj. Vaše osebne podatke obdelujemo v te namene, pri čemer se zanašamo na naše zakonite poslovne interese, da bi z vašim soglasjem lahko sklenili pogodbo z vami ali jo sklenili, ter/ali s tem izpolnili naše zakonske obveznosti. Navajamo tudi posebne razloge za obdelavo, na katere se – poleg vsakega spodaj navedenega namena – opiramo.

Podatke, ki jih zbiramo ali prejemamo, uporabljamo za:

  • Za lažje ustvarjanje računa in lažji postopek prijave. Če svoj račun, ki ga imate pri nas, povežete z računom tretjih ponudnikov (npr. Google ali Facebook račun), potem podatke, ki ste nam jih posredovali preko tretjega ponudnika, uporabljamo za lažje ustvarjanje računa in lažji postopek prijave za izpolnitev pogodbe.
  • Za pošiljanje administrativnih informacij na vaš elektronski naslov. Vaše osebne podatke lahko uporabimo v namen, da bi vam poslali informacije o proizvodih, storitvah ter funkcijah in/ali informacije o spremembah v splošnih pogojih poslovanja. 
  • Kako uporabljati uporabniške račune. Vaše podatke lahko uporabimo za upravljanje in ohranjanje funkcionalnosti našega računa.

 3. ALI BODO VAŠI PODATKI S KOM DELJENI?

Podatke posredujemo izključno z vašim soglasjem, da bi upoštevali zakone, zagotavljali ponujene storitve, zaščitili vaše pravice ali izpolnili poslovne obveznosti.

Podatke lahko obdelujemo ali delimo na podlagi naslednje pravne osnove:

  • Soglasje: Vaše osebne podatke lahko obdelujemo izključno z vašim soglasjem, ki nam dovoljuje obdelavo teh podatkov za določen namen. 
  • Legitimni interesi: Vaše podatke lahko obdelujemo, če je to smiselno za dosego naših zakonitih poslovnih interesov.
  • Izpolnitev pogodbe: Ko z vami sklenemo pogodbo, lahko vaše podatke obdelujemo z namenom, da bi izpolnili pogoje te pogodbe.
  • Pravne obveznosti: Vaše podatke lahko razkrijemo kadar to od nas zahteva zakon in sicer za uskladitev z veljavno zakonodajo, uradnimi zahtevami, s sodnimi postopki, sodno odločbo ali sodnimi postopki, ki so kot odgovor na sodni nalog ali sodni poziv (tudi kot odgovor na upravne organe, da bi izpolnili zahteve glede nacionalne varnosti ali kazenskega pregona).
  • Pomembni interesi: Vaše podatke lahko razkrijemo kadar smo mnenja, da je potrebno raziskati ali preprečiti morebitne kršitve naših smernic, sum goljufije, situacije, ki ogrožajo varnost neke osebe in vsebujejo nezakonite dejavnosti ter dokazna sredstva, ali kadar moramo ukrepati v pravnih sporih, v katerih smo se znašli.

Vaše osebne podatke moramo obdelovati ali posredovati predvsem v morebitnih sledečih primerih: 

  • Poslovni prenos. Vaše podatke lahko delimo ali prenesemo na drugo podjetje v zvezi s pogajanji ali med pogajanji za združitev, prodajo korporativnega premoženja, financiranje ali pridobitev celote ali samo dela našega podjetja.

4. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za izpolnjevanje namenov, opisanih v tej politiki zasebnosti, razen če zakon določa drugače.

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, določene v tej politiki zasebnosti, razen če jih je zakonsko predpisano oz. dovoljeno shranjevati dlje (npr. davki, računovodstvo, ali druge pravne zahteve). 

Če nimamo stalnih zakonitih poslovnih zahtev za obdelavo vaših osebnih podatkov, jih bomo izbrisali ali anonimizirali. Če to ni možno (npr. ker so vaši osebni podatki bili shranjeni v rezervni arhiv), potem bomo vaše osebne podatke varno shranili in jih izolirali pred vsako nadaljnjo obdelavo, dokler jih ne bo možno izbrisati. 

  

5. KAKO POSKRBIMO, DA VAŠI PODATKI OSTANEJO VARNI?

S sistemom organizacijskih in tehničnih varnostnih ukrepov si prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke.

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, da bi zagotovili varnost vseh osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Prosimo, imejte v mislih tudi to, da vam ne moremo zagotoviti, da je internet 100 % varen. Čeprav se trudimo po najboljših močeh, da bi zaščitili vaše osebne podatke, prenašate osebne podatke v in iz naših aplikacij na lastno odgovornost. 

6. ALI ZBIRAMO PODATKE MLADOLETNIH OSEB?

Podatke od oseb, mlajših od 18 let zavestno ne zbiramo in tudi ne tržimo za osebe, mlajše od 18 let.

Podatke od oseb, mlajših od 18 let zavestno ne zahtevamo in tudi ne tržimo za osebe, mlajše od 18 let. Z uporabo naših aplikacij izjavljate, da ste stari najmanj 18 let ali da ste starši oz. skrbniki mladoletnega otroka in da soglašate z uporabo naših aplikacij za tega mladoletnika. Če opazimo, da so bili podatki zbrani od osebe, mlajše od 18 let, bomo ta račun deaktivirali in sprejeli primerne ukrepe, da bi te podatke nemudoma izbrisali in naših zapiskov. Če veste za kakršne koli podatke, ki smo jih zbrali od oseb, mlajših od 18 let, naprošamo, da nas o tem obvestite na martin.musa@amicasa.com. 

7. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE GLEDE OBDELAVE PODATKOV?

V nekaterih regijah, kot je Evropski gospodarski prostor, imate pravice, ki vam omogočajo boljši dostop do osebnih podatkov in nadzor nad njimi. Vaš uporabniški račun lahko kadarkoli preverite, spremenite ali prekličete. V nekaterih regijah (kot npr. Evropskem gospodarskem prostoru) imate določene pravice v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Te lahko vključujejo pravico do (i) zahtevanja dostopa in prejema kopije vaših osebnih podatkov, (ii) zahtevanja popravka ali izbrisa, (iii) omejitve obdelave vaših osebnih podatkov ter (iv) prenosljivosti podatkov, če je to potrebno. V določenih okoliščinah imate lahko tudi pravico, da nasprotujete obdelavi svojih osebnih podatkov. V primeru tovrstnega zanimanja nam pišite na spodaj navedene kontaktne podatke. Pregledali in odgovorili bomo na vsako zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Če se pri obdelavi vaših osebnih podatkov zanašamo na vaše soglasje, imate pravico le to kadar koli umakniti, vendar upoštevajte, da to ne vpliva na zakonitost obdelave, preden je ne umaknemo.

Če ste del Evropskega gospodarskega prostora in menite, da vaše osebne podatke nezakonito obdelujemo, imate tudi pravico, da se pritožite na vašem lokalnem organu za varstvo podatkov. Vaše kontaktne podatke najdete tukaj: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm. Če imate vprašanja ali pripombe glede vaših pravic pri varstvu podatkov, vas prosimo, da nam pošljete sporočilo na privacy@almondo.com . 

Informacije o uporabniškem računu

Če želite informacije v vašem uporabniškem računu preveriti, spremeniti ali račun preklicati, lahko:

  • Odprite nastavitve vašega računa in posodobite vaš uporabniški račun. 

Na vašo zahtevo za preklic računa se bomo odzvali z deaktivacijo ali izbrisom vašega računa kakor tudi informacij iz naših aktivnih baz podatkov. Kljub temu pa se lahko nekatere informacije shranijo v naše datoteke, da bi preprečili goljufijo, rešili težave, podprli raziskave, uveljavili naše pogoje uporabe in/ali izpolnili zakonske zahteve. 

Odjava od e-novic: Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite tako, da v prejetem sporočilu pritisnete na povezavo za odjavo ali nas kontaktirate na spodaj navedeni naslov. Ko to storite, vas bomo odjavili od e-novic. Vseeno pa vam moramo še naprej pošiljati e-poštna sporočila, povezana s storitvami, ki so potrebne za upravljanje in uporabo vašega računa. V nasprotnem primeru lahko zavrnete naslednje:

8. ZLORABA PODATKOV

O zlorabi podatkov govorimo, ko pride do nepooblaščenega dostopa oz. zbiranja, uporabe, razkritja ali odstranjevanja osebnih podatkov. O zlorabi podatkov boste obveščeni v primeru, da je Amicasa Solution doo mnenja, da ste ogroženi ali izpostavljeni resni škodi. Zloraba podatkov lahko na primer vodi do resnih finančnih težav oz. telesnega ali duševnega nelagodja. V primeru, da Amicasa Solution doo opazi zlorabo varnosti, ki je pripeljala oz. lahko pripelje do nepooblaščenega dostopa, uporabe ali razkritja osebnih podatkov, bo ta zadeva nemudoma preiskana in v najkasneje 72 urah po odkritju posredovana odgovornemu nadzornemu organu. Izjema so primeri, pri katerih je malo verjetno, da bo zloraba osebnih podatkov predstavljala nevarnost za pravice in svoboščine fizičnih oseb. 

9. NADZORNI ELEMENTI ZA FUNKCIJE, KATERIM NE SLEDIMO

Večina spletnih brskalnikov kakor tudi mobilnih operacijskih sistemov in mobilnih aplikacij vsebuje funkcijo DNT (Do-Not-Track) oz. nastavitev, ki jo lahko omogočite, da signalizira vaše želje glede zasebnosti, da se ne spremljalo in ne zbirajo podatki o vaši dejavnosti na spletu. Za zaznavanje in izvajanje DNT-signalov ni bil vzpostavljen enoten tehnološki standard, zato se trenutno ne odzivamo na signale brskalnika DNT ali druge mehanizme, ki samodejno sporočajo vašo odločitev, da ne želite, da bi vas spremljali po spletu. Če bomo uvedli standard za spletno sledenje, po katerem se bomo morali ravnati v prihodnosti, vas bomo o tem obvestili v prenovljeni različici te politike zasebnosti.

10. ALI IMAJO PREBIVALCI KALIFORNIJE POSEBNE OSEBNOSTNE PRAVICE?

Ja, če ste prebivalec Kalifornije, imate posebne pravice za dostop do vaših osebnih podatkov.

Po členu 1798.83 kalifornijskega civilnega zakonika, ki ga poznamo tudi kot »Shine The Light« zakon, lahko prebivalci Kalifornije od nas enkrat letno zahtevajo in brezplačno dobijo informacije o morebitnih osebnih podatkih (če so ti na voljo), ki smo jih v preteklem koledarskem letu razkrili tretjim osebam za namene neposrednega trženja, kakor tudi informacije kot npr. ime in naslov teh tretjih oseb. Če ste prebivalec Kalifornije in želite zaprositi za omenjene podatke, prosimo, da nam povpraševanje pošljete pisno preko spodaj navedenih kontaktnih informacij. 

Če ste mlajši od 18 let, živite v Kaliforniji in ste pri v naših aplikacijah odprli uporabniški račun, imate pravico zahtevati odstranitev neželenih podatkov, ki ste jih razkrili v aplikacijah. Za odstranitev tovrstnih podatkov nas kontaktirajte preko spodaj navedenih kontaktnih informacij in navedite svoj e-naslov, ki ste ga povezali s svojim uporabniškim računom, kakor tudi pojasnilo, da ste iz Kalifornije. Poskrbeli bomo, da podatki ne bodo javno prikazani v aplikacijah. Kljub temu vas prosimo, da upoštevate, da teh podatkov v celoti mogoče ne bo možno odstraniti iz naših sistemov. 

11. ALI BOMO TO POLITIKO POSODABLJALI?

Seveda, po potrebi bomo to politiko zasebnosti posodabljali, da bo skladna z veljavnimi zakoni.

To politiko lahko vsake toliko posodobimo. Posodobljena verzija bo prikazana s spremenjenim datumom na začetku dokumenta in bo veljavna od trenutka objave. Če bomo v to politiko vnesli bistvene spremembe, vas lahko o tem obvestimo tako, da te spremembe javno objavimo ali pa vas direktno kontaktiramo. Priporočamo vam, da redno spremljate to politiko, da boste obveščeni o temo, kako zaščititi svoje podatke. 

12. KAKO LAHKO STOPITE Z NAMI V STIK, ČE IMATE VPRAŠANJA GLEDE TE POLITIKE?

Če imate vprašanja ali pripombe glede te politike, nas lahko kontaktirate na e-naslov martin.musa@amicasa.com ali pristojni osebi za varstvo podatkov, Martinu Musi, na naslednji naslov: 

Martin Musa

Radnička cesta 52

Zagreb 10000

Hrvaška

KAKO LAHKO PREVERITE, POSODOBITE ALI IZBRIŠETE PODATKE, KI STE JIH EVIDENTIRALI?

Na podlagi zakonov določenih držav je možno da imate pravico do dostopa, spremembe ali pod posebnimi pogoji celo izbrisa osebnih podatkov, ki ste jih zbrali. Da bi vaše osebne podatke preverili, posodobili ali izbrisali, naprošamo, da nam pošljete povpraševanje preko formularja, ki ga najdete tukaj. Na vaše povpraševanje bomo odgovorili v roku 30 dni. 

©2020 FameL GmbH

de_DEDeutsch
Datenschutz
Wir, FameL GmbH (Firmensitz: Österreich), verarbeiten zum Betrieb dieser Website personenbezogene Daten nur im technisch unbedingt notwendigen Umfang. Alle Details dazu in unserer Datenschutzerklärung.
Datenschutz
Wir, FameL GmbH (Firmensitz: Österreich), verarbeiten zum Betrieb dieser Website personenbezogene Daten nur im technisch unbedingt notwendigen Umfang. Alle Details dazu in unserer Datenschutzerklärung.